Ο δάσκαλος ή η δασκάλα, κάποτε σε ρώτησε στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τι θέλεις να γίνει όταν μεγαλώσεις. Εσύ απάντησες «αστροναύτης». Οι γύρω σου γέλασαν. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να κλάψουν και αυτό γιατί έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις στο φεγγάρι και μάλιστα δωρεάν. Εντάξει, ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο.

«Θέλω να λάβουν μέρος άνθρωποι κάθε είδους» δήλωσε σε βίντεο που κυκλοφόρησε -πού αλλού- στο Twitter o Ιάπωνας Γιουσάκου Μαεζάβα και καλεί οκτώ άτομα να τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι στην πτήση της Space X του Έλον Μασκ. Σίγουρα δεν θα δηλώσουν σημμετοχή οι συμμαθητές σου.

https://twitter.com/elonmusk?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Το ταξίδι θα είναι πληρωμένο από τον ίδιο και όσοι επιλέξουν να τον συντροφεύσουν, θα ταξιδέψουν δωρεάν. Δισεκατομμυριούχος είναι ο άνθρωπος, φυσικά και μπορεί να κάνει ένα ιδιωτικό ταξίδι. Η αποστολή ονομάζεται DearMoon (αχ, πόσο ρομαντικό) και έχει προγραμματιστεί για το 2023.

Για να καλύψεις μία από τις οκτώ θέσεις, υπάρχουν δύο κριτήρια. Να προωθήσεις την όποια δραστηριότητά τους «για να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους και την ευρύτερη κοινωνία με κάποιο τρόπο». Τι εννοούν με αυτό δεν ξέρουμε, αλλά ένα instagram story καλό θα ήταν να το κάνεις. Δεύτερον, να «είσαι πρόθυμος να υποστηρίξεις άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες». Μπορείς να το κάνεις αυτό; Αν ναι, τότε κάνε κλικ στο λινκ.