Αν σου άρεσε το Fyre Festival,το μεγάλο πολυτελές φεστιβάλ που δεν συνέβη ποτέ, όπου χιλιάδες άνθρωποι πλήρωσαν 12.000 δολάρια περιμένοντας έναν φεστιβαλικό νησιώτικο παράδεισο και αντ ‘αυτού πήραν ένα χώρο στάθμευσης του θέρετρου Sandals χωρίς κατάλυμα ή τρεχούμενο νερό, το Inventing Anna θα το λατρέψεις.

https://t.co/q6zsfqiDaw

Αφηγείται την ιστορία της Anna Delvey, της πραγματικής απατεώνισσας που ξεγέλασε τους ελίτ κύκλους της Νέας Υόρκης για να πιστέψούν ότι ήταν μια ζάμπλουτη Γερμανίδα κληρονόμος με 60 εκατομμύρια δολάρια στο όνομά της. Αλλά τίποτα δεν ήταν όπως φαινόταν. Η νέα δραματική σειρά ακολουθεί την ιστορία καθώς η δημοσιογράφος Βίβιαν (την οποία υποδύεται η Άννα Κλάμσκι, τη θυμάσαι από το My Girl) ερευνά την κοσμική Άννα (την οποία υποδύεται η Τζούλια Γκάρνερ)– δίνοντας την ιστορία της ανόδου της Άννας στους πλουσιότερους κύκλους της Νέας Υόρκης και την απόλυτη πτώση της.

https://t.co/VaxhBhpcJY

Η Άννα ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μια λέσχη για μέλη τύπου Soho House-ish, επικεντρωμένη στην τέχνη, με τοποθεσίες στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι. Η ρωσικής καταγωγής Άννα έλεγε στους επενδυτές ότι θα εγκαινίαζε αυτό το κλαμπ μελών, αλλά με τα χρήματά  έμεινε σε πολυτελή ξενοδοχεία και εξαπάτησε ιδιωτικές εταιρείες τζετ για να ναυλώσει αεροπλάνα για να ταξιδεύει. Κατάφερε να κάνει τραπεζικές υπεραναλήψεις 100.000 δολαρίων και άφησε τους γνωστούς της να μαζεύουν τα σπασμένα.

https://twitter.com/hashtag/ya?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο τρόπος που η Άννα Ντέλβι  ξόδεψε χρήματα, ήταν σαν να μην μπορούσε να τα ξεφορτωθεί αρκετά γρήγορα. Το δωμάτιό της ξεχείλιζε από σακούλες αγορών από πανάκριβες μπουτίκ, Balenciaga ή Alaïa. Η Άννα τους ήξερε όλους. Ήταν από καιρό μια γνωστή/ αναγνωρίσιμη φιγούρα στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης. Ήταν στα καλύτερα πάρτι. Σε όλα τα πάρτι που έπρεπε. Γι’ αυτό ίσως κανείς δεν σκέφτηκε κάτι κακό σε πολλές από τις περιπτώσεις στις οποίες η Άννα έκανε πράγματα που έμοιαζαν περίεργα για ένα πλούσιο άτομο: ζητούσε από μια φίλη της να πληρώσει το κόμιστρο ενός ταξί από το αεροδρόμιο στην πιστωτική της κάρτα ή  παρακαλώντας να κοιμηθεί στον καναπέ κάποιου, ή μετακομίζοντας στο διαμέρισμα κάποιου με τη συμφωνία να πληρώσει το ενοίκιο, και μετά εξαφανιζόταν.

https://t.co/jxv82g4hg9

Η Άννα (πραγματικό όνομα Σόροκιν/Σορόκινα/Σορόκιν) ταξίδευε σε όλο τον κόσμο, υπήρχαν κάποιες εικασίες για το ερώτημα από πού προέρχονταν τα χρήματα για να το κάνει αυτό, αν και κανείς δεν φαινόταν να νοιάζεται τόσο πολύ όσο πληρώνονταν οι λογαριασμοί. Πίστευαν ότι είχε οικογενειακή περιουσία. Γιατί ουσιαστικά δεν δούλευε κάπου.

https://t.co/VILnqElF4K

Η Άννα Ντελβί αποδείχθηκε ότι ήταν η ρωσικής καταγωγής Άννα Σορόκιν, κόρη ενός οδηγού φορτηγού, η οποία δεν είχε ούτε ένα δολάριο στο όνομά της. Η Άννα τελικά συνελήφθη το 2017 και δύο χρόνια αργότερα, ένας δικαστής την καταδίκασε σε φυλάκιση για εξαπάτηση επιχειρήσεων από πάνω από 200.000 δολάρια (156.000 λίρες).

https://twitter.com/shondaland?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ιστορία έγινε πρωτοσέλιδο όταν η δημοσιογράφος Jessica Pressler έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: Πώς η Anna Delvey ξεγέλασε τους κοσμικούς της Νέας Υόρκης, αυτό το κομμάτι  αγοράστηκε από το Netflix (απέκτησε η πλατφόρμα τα δικαιώματα). Αν λάβουμε υπόψιν ότι η σειρά έρχεται στο Netflix εξαιτίας της «ευγενικής προσφοράς» της Shonda Rhimes (της Grey’s Anatomy, Bridgerton, Scandal και How to Get Away with Murder), πιστεύουμε ότι θα είναι η επόμενη επιτυχία του Netflix.