Σήμερα, πρωί Τρίτης, ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ. Ανάμεσα στον ίδιο και τον Άρη Πορτοσάλτε, σημειώθηκε ένταση τέτοια, που θυμηθήκαμε όλους τους λόγους που θεωρούμε τον Πορτοσάλτε πρωταθλητή εθνικής χυδαιότητας.

Στην τοποθέτησή του, ο κ.Παπαχρήστος τόνισε πως υπήρχε ζήτημα με τα self test κατά το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία άνοιξαν παρά την έξαρση της παραλλαγής Όμικρον. Κατά τα λεγόμενά του, το σύστημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν τα τεστ έξω από τα σχολεία, μη έχοντας (ειδικά στην επαρχία) τρόπο να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Υποστήριξε, μάλιστα, πως το άνοιγμα θα μπορούσε να έχει γίνει δυο εβδομάδες αργότερα και το σχολικό έτος να πάρει μια παράταση.

Κάπου εκεί, ο Άρης Πορτοσάλτε, σε ένα μπανάλ κυνήγι «κακών» και «τεμπέληδων», απάντησε: «Δύο εβδομάδες δηλαδή καθισιό. Δεν θέλετε ούτε τηλεκπαίδευση, ούτε μάθημα. Θέλετε δυο εβδομάδες παράταση των διακοπών».

Δεν πήγε καλά αυτό. Ένταση και σκληροί χαρακτηρισμοί ακούστηκαν στον αέρα, με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη να παρεμβαίνει, παίρνοντας το μέρος του γραμματέα της ΟΛΜΕ, τονίζοντας πως έχει δίκιο για τη μειωμένη θετικότητα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, στηρίζοντας πως έχει βάση το αίτημα για παράταση των διακοπών, αφού υπάρχει η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους.

Δες το αμήχανο απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο: