Και τι δεν ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες. Μέχρι και ο γιος του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μπήκε στη διαδικασία να σχολιάσει τη συναυλία ειρήνης -όχι με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια. Από κοντά και οι Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός που με τις δικές τους αναρτήσεις έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι υπάρχει ταβάνι στον τρόπο σκέψης τους. Αλλά πάνε αυτά, ανήκουν στο παρελθόν. Όπως φάνηκε από τη χθεσινή προσέλευση του κόσμου στα Προπύλαια, ελάχιστος κόσμος τους πήρε στα σοβαρά. Ο Εισβολέας ίσως βοήθησε αυτό.

Η αντιπολεμική συναυλία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο κόσμος ένωσε τη φωνή με αυτή των καλλιτεχνών και έδωσε το δικό του μήνυμα: «Να σταματήσει τώρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να σιγήσουν τα όπλα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό». Αυτή ήταν και η καλύτερη απάντηση σε όσους ειρωνεύτηκαν από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία αυτή, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν υπήρχε η λέξη «Ουκρανία» στην αφίσα. Ε, λοιπόν, όχι μόνο έγινε ξεκάθαρη αναφορά, αλλά είδαμε και ουκρανικές σημαίες. Δεν το πήραν και πολύ ψύχραιμα τα τρολ του Twitter.

Και μία διευκρίνιση προς τους «ενοχλημένους»: οι πολύχρωμες σημαίες ήταν στα χρώματα της ειρήνης, όχι της LGBT κοινότητας. Και να ήταν, βέβαια, ποιο το πρόβλημα;

Ακολουθούν 10 κλικς από τη χθεσινή λαοθάλασσα στα Προπύλαια: