Τι νιώθεις κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης στο αυτοκίνητο; Εγώ κάθε φορά σοκάρομαι γιατί είχα βάλει βενζίνη μόλις την προηγούμενη μέρα. Το θέμα των τιμών των καυσίμων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, όπως πολύ καλά θα γνωρίζεις. Ελληνικό φαινόμενο δεν είναι επίσης και κάτι υπέροχοι τύποι που μειώνουν με δική τους πρωτοβουλία την τιμή του λίτρου για να διευκολύνουν τους καταναλωτές, όπως ένας θεούλης στο Phoenix, ο οποίος ως ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων πουλάει το λίτρο κατά μισό δολάριο λιγότερο, έχοντας στον νου του και τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το NBC News, ο Jaswiendre Singh είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Valero Food Mart και ζει στο Phoenix για πάνω από δυο δεκαετίες, με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους. Αγόρασε το κατάστημα κάπου το 2007 και έκτοτε δουλεύει από τις 4 τα ξημερώματα ως τα μεσάνυχτα κάθε μέρα. Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, είπε πως «βοηθά την ανθρωπότητα», αλλά και τη θρησκευτική του πίστη  Sikh, κατεβάζοντας την τιμή της βενζίνης στο κατάστημά του, παρόλο που με αυτό τον τρόπο ζημιώνει οικονομικά την επιχείρησή του.

 Να αναφέρουμε κάπου εδώ πως ο ίδιος καλείται να πληρώνει χιλιάδες δολάρια σε φόρους και ασφαλίσεις. Ο επιχειρηματίας, μιλώντας για αυτή του την κίνηση, ανέφερε πως «όταν έχεις κάτι τότε πρέπει να το μοιραστείς και με τους υπόλοιπους ανθρώπους». Κάπως πολύ γλυκό δεν μας ακούγεται αυτό, παρόλο που μεγαλώσαμε με τα αντίστοιχα «ο έχων δυο χιτώνες» και ούτω καθεξής…  Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κάτοικος του Phoenix έχει μειώσει τις τιμές. Κατά τη διάρκεια της ύφεσης του 2008, έκανε μείωση τιμών, λέγοντας πως «όλοι περνούν κακουχίες αυτή τη στιγμή».

Αποφεύγοντας τα περιττά μαθηματικά, ο επιχειρηματίας χάνει γύρω στα 150 δολάρια τη μέρα με αυτή του την απόφαση. Ωστόσο, εξήγησε, στη συνέντευξη που θα δεις στο βίντεο παρακάτω, πως τα χρήματα αυτά ουσιαστικά τα αναπληρώνει από την πώληση αγαθών μέσα στο κατάστημα. Ένιωσε, όπως τονίζει, να στηρίξει τους ανθρώπους που μέσα σε αυτή τη νέα κρίση, επιλέγουν το κατάστημά τους για την τροφοδότηση του σπιτιού τους.

«Πρέπει να βγάλω λεφτά κάπου, κάποτε, σωστά, αλλά όχι τώρα», πρόσθεσε. «Τώρα είναι ώρα να βοηθήσω τους ανθρώπους». Είναι αποφασισμένος, όπως λέει, να στοχεύσει και πάλι στο κέρδος όταν όλα έρθουν και πάλι σε μια ισορροπία, αλλά προς το παρόν μένει σταθερός στη θέση πως «οι κοινωνίες βοηθούν η μια την άλλη».