Την απολογία του χαρακτήρισε ως λύτρωση ο Δημήτρης Λιγνάδης σήμερα, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες εις βάρος του.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι για εμένα μια μέρα λύτρωσης γιατί μετά από 1,5 χρόνο στη φυλακή, εκεί που η μία μέρα μετράει για ένα μήνα και αν δεν έχεις κάνει αυτό που κατηγορείσαι το ένα δευτερόλεπτο μετράει για ένα μήνα, είμαι επιτέλους στη θέση να απολογηθώ», τόνισε, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο καταγγέλλοντα, υποστήριξε ότι τον είδε για πρώτη φορά στη ζωή του στη ΓΑΔΑ και πως όταν διάβασε τη μήνυσή του του «έφυγε το κεφάλι». «Δεν είχα δια ζώσης επικοινωνία με τον Α. Στα social media ίσως μιλήσαμε. Υπολογιστή πήρα το 2009 μεγάλος σε ηλικία. Πάντως, δεν αποκλείω ότι μπορεί να μίλησα μαζί του, μιλούσα με 1.000 άτομα» είπε. 

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρακάτω συνομιλία: 

Πρόεδρος: Δεν αναζητήσατε συνομιλίες;

Καταργούμενος: Ίσως, δεν θυμάμαι. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες, δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Π.: Γνωρίζατε συγγενικό του πρόσωπο;

Κ: Ναι, τον Χ.. Παίζαμε μπάλα, στα μπάσκετ του σταθμού Λαρίσης.

Π: Δεν σας έκανε αίτημα φιλίας;

Κ: Δεν θυμάμαι. Δεν αποκλείω να μου μίλησε ο Χ. για τον Α. Δεν αποκλείω να μου έκανε αίτημα φιλίας.

Π: Αποδεχόσασταν από αγνώστους;

Κ: Αποδεχόμουν. Ειδικά στην αρχή αποφορτιζόμουν κι έπαιζα με τα social media. Έκανα εκκαθαρίσεις κατά καιρούς αλλά γενικά αποδεχόμουν.

Π: Χωρίς κριτήριο;

Κ: Αν ήταν 5 ή 105 όχι. Στην αρχή, πάντως, αποδεχόμουν πολλούς.

Π: Δεν αρνείστε επικοινωνία στο Facebook;

Κ: Όχι, δεν αρνούμαι, δε, θυμάμαι.

Π: Τον είδατε εδώ, δεν σας θύμισε κάτι;

Κ: Αν δεν μου έλεγε κάποιος ότι είναι αυτός, μπορεί να μην τον θυμόμουν.

Σε ό,τι αφορά τους μηνυτές που με τις καταθέσεις τους επιβεβαιώνουν τον πρώτο μηνυτή, ανέφερε πως «δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω. Όχι, δεν τους θυμάμαι. Δεν τους έχω δει ποτέ».

Π: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας.

Κ: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Π: Ποιο λόγο έχουν να πουν όσα είπαν, από το 2019 πολύ νωρίς λένε ότι είχαν έρθει στο σπίτι σας και στο Αμαντέους;

Κ: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητα μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ, μου φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Δεν αποκλείω να ήρθαν στο Αμαντέους, ήταν τεράστια επιτυχία. Εγώ δεν μπορώ να θυμηθώ όλους τους φαν αλλά στο σπίτι μου το αποκλείω. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί. Εδώ, στα 25, τους είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ οικονομικά οφέλη καιροσκοπισμό να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητας από πικρία για ερωτική απόρριψη.

Π: Ναι, αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά. Οι υπόλοιποι που τα επιβεβαιώνουν, τι λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κ: Μπήκαν στον χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση του. Να υποστηρίξει όψιμα το φίλο του, δεν μπορέσω να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί (…) και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Π: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κ: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς, με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης, ηθοποιός άκοπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη παρακολουθούν ο αδερφός του, Γιάννης, η πρώην νύφη του, μια πρώην σύντροφός του, αλλά και φιλικά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων μια συνταξιούχος δικαστική λειτουργός και η Ελένη Κούρκουλα.