Λαϊκό προσκύνημα κυρίες και κύριοι. Όπως σίγουρα γνωρίζετε, εκτός και αν ζείτε σε σπηλιά, πριν από λίγες ημέρες πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, αυτή η γλυκύτατη γιαγιούλα που μας χάρισε εκπληκτικές στιγμές αδίστακτης μοναρχίας. Για κάποιους, βέβαια, δεν πέθανε ακριβώς. A, ναι, έχουμε και τον Γρηγόρη Πετράκο που θεωρεί ότι το πνεύμα της θα κατοικήσει σε άλλο σώμα.

Ο κόσμος άλλαξε μετά τον θάνατό της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ήταν η τελευταία βασίλισσα που μπορούσε με τόση μεγαλοπρέπεια να χαϊδεύει τα Κόργκι της και να αρνείται να απονείμει χάρη σε Κύπριους αγωνιστές που πάλευαν για την ανεξαρτησία τους με αποτέλεσμα να εκτελεστούν. Θα μας λείψει.

Θα λείψει επίσης στην οικογένειά της και τους ανθρώπους που συρρέουν στο Ουέστμινστερ for a cup of tea για να αποτίσουν φόρο τιμής. Την ίδια ώρα, μάλιστα, συνεχίζονται οι ετοιμασίες για την κηδεία (19/9) της η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά. Μην τη χάσετε, δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε.

Με αφορμή αυτές τις πικρές μα ιστορικές αλλαγές που βιώνει η ανθρωπότητα, βρήκαμε ή φανταστήκαμε (μάλλον το δεύτερο) όσα έχει πει η βασίλισσα Ελισάβετ για τον ελληνικό λαό -και όχι μόνο.

Eν τω μεταξύ, η ανάρτηση από Τελεταί Μπούκουρα.