Τον έχουμε συνηθίσει σε πιο απλές επιλογές, περισσότερο αυστηρές και λιγότερο φανταχτερές. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όμως, αποφάσισε να μας εκπλήξει ευχάριστα ανανεώνοντας την γκαρνταρόμπα του. Έτσι, άφησε πίσω του το μαύρο χρώμα και φόρεσε τα λευκά τα οποία αναδεικνύουν τις γωνίες του και τη λεία επιδερμίδα του.

Μάλιστα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν δίστασε να φορέσει και ένα εκρού καπέλο ώστε να μην ενοχλείται από τον ήλιο όσο πατάει διάφορα κουμπιά για τις δοκιμές πυραύλων. Εξαιρετικός. Μπορεί να εργάζεται σκληρά αλλά η εμφάνισή του μοιάζει περισσότερο με τουρίστα στη Σαντορίνη. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μείνει μακριά μας.

Οι φωτογραφίες όπως και τα σχετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν από τις δοκιμές πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ, έκανε το Twitter και όσους ασχολούνται σοβαρά με τη μόδα να εκθειάσουν το στιλ του και να το παρομοιάσουν με διάφορους χαρακτήρες από γνωστές ταινίες. Για παράδειγμα, τον συνέκριναν με τον χαρακτήρα που υποδυόταν ο Ρίτσαρντ Ατένμπορο στο Τζουράσικ Παρκ ενώ σε άλλους θύμισε την ηρωίδα του Κάλλιο αργά παρά αργότερα που υποδύθηκε η Νταϊάν Κίτον το 2003. Κιμ, μην τους ακούς.

Η ανανεωμένη γκαρνταρόμπα του Κιμ Γιονγκ Ουν, φυσικά, δεν σχολιάστηκε μόνο από τα social media αλλά και από αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές. Ο Τζίμι Φάλον θεώρησε σωστό να μιλήσει για το νέο, λαμπερό λουκ του Βορειοκορεάτη ηγέτη, επισημαίνοντας ότι μοιάζει «με μελισσοκόμο στο διάλειμμά του». Στη θέση του θα μπαίναμε σε καταφύγιο.

Κάποιοι άλλοι το πήραν πιο σοβαρά και έδωσαν άλλη διάσταση στην εμφάνισή του αλλά και τι σημαίνει η αλλαγή της γκαρνταρόμπας του. Σύμφωνα με τον Μπρους Κλίνγκνερ, ερευνητή που συνεργάζεται με το think tank Heritage Foundation, οι πρόσφατες ενδυματολογικές επιλογές του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να αντανακλούν την αυτοπεποίθηση που του γεννά η ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας του και πιο συγκεκριμένα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του. 

«Είναι τολμηρός, είναι περήφανος και αφοσιωμένος σε αυτό. Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων είναι δημιούργημά του», σχολίασε ο αναλυτής στο CNN. Καλά κρασιά, θα πούμε εμείς.