Μέσα σε ένα λεπτό είδαμε ότι η μικρή οθόνη κατάφερε να γίνει μεγάλη και να χωρέσει το σύμπαν, το υπέροχο ατμοσφαιρικό, τόσο κινηματογραφικό, γεμάτο ρομαντισμό σύμπαν του Βασίλη Κεκάτου. Η πολυαναμενόμενη σειρά του ταλαντούχου δημιουργού είναι η πρώτη ελληνική παραγωγή που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Series Mania, τη σημαντικότερη διοργάνωση τηλεοπτικών σειρών, που πραγματοποιείται στην πόλη Λιλ της Γαλλίας, από τις 17 ως τις 24 Μαρτίου του 2023. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διεθνή διάκριση. Ξέρουμε σίγουρα ότι θα γίνει η αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά, στοιχηματίζουμε ότι θα το αγοράσει το Apple TV+ ή το HBO και ότι το soundtrack θα έχει κομμάτι της Ελένης Φουρέιρα και της αγαπημένης μας Kid Moxie (μας το είπε σε αυτή τη συνέντευξη). 

Μάθαμε κι άλλα δέκα πράγματα

 1. Πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, που αυτή τη στιγμή παίζει στο θεατρικό του Κωνσταντίνου Ρήγου “Πεταλούδες στο στομάχι

2. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου θα παίζει τον πατέρα, γενικά σειρά που παίζει ο Κωνσταντίνου είναι σίγουρη επιτυχία. Να τρέξετε να τον δείτε στην παράσταση η Αφιέρωση.
 
3. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο Κωστής Μαραβέγιας (ο οποίος έχει γράψει και τη μουσική του teaser) και η Kid Moxie. Μιλώντας για μουσικες, μην παραλείψουμε το guest της Ελένης Φουρέιρα, την οποία είδαμε και και στη Broadway, ενώ το Αεράκι της ακούγεται στο Glass Onion που γυρίστηκε στις Σπέτσες.

 4. O Βασίλης Κεκάτος είναι ο δεύτερος Έλληνας σκηνοθέτης μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο που βραβεύεται με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, και συγκεκριμένα για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», η οποία τιμήθηκε στο ίδιο φεστιβάλ και με τον Queer Palm.

5. Η υπόθεση:  Με φόντο τις σκληρές συνθήκες σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες ενήλικες που ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και οι έφηβοι που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον, πλάθουν το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τα μυστικά της για να επιβιώσει. Με πυρήνα του ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά θέμα, το «Milky Way» μας προσκαλεί σε έναν καινούριο γαλαξία, που ενυπάρχει μέσα στον δικό μας. Στη σειρά θα συναντηθούν το τραγικό με το κωμικό στοιχείο, το ρομαντικό με το σκληρό και το ονειρικό με το άκρως ρεαλιστικό. Τολμηρό, ανθρώπινο αλλά και με χιούμορ που θα κρύβεται στα πιο απρόσμενα σημεία, το «Milky Way» θα κάνει το θεατή να συγκινηθεί βαθιά, να κλάψει αλλά και να γελάσει. 

6. Ξέρουμε πότε θα προβληθεί: Η μίνι σειρά 8 επεισοδίων σε παραγωγή Foss Productions, συμπαραγωγή με το MEGA, σε συνεργασία με την Plays2Place και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ αναμένεται να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2023 από το MEGA. 

7. Ξέρουμε το καστ: Το εντυπωσιακό καστ της σειράς περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιούς, αλλά και τολμηρές επιλογές για την εγχώρια και όχι μόνο, τηλεοπτική σκηνή: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Μαρία Μαμούρη, Αλέξανδρος Βούλγαρης. 

8. Ξέρουμε και τους γκεστ, βασικά ανοίγουμε σαμπάνιες βλέποντας αυτά τα ονόματα: Νίκος Καραθάνος, Αργύρης Ξάφης, Πρόδρομος Τσινικόρης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λαέρτης Μαλκότσης, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Άλκηστις Πουλοπούλου. 

9. Ξέρουμε και λεπτομέρεις για την πλοκή: Η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα, όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, το μεγαλύτερο σε ηλικία αγόρι της, που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να αγκαλιάσουν το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη, έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους, μαζί, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις, που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα: να κάνει αυτό που όλοι περιμένουν από εκείνη ή να ανατρέψει τα πάντα;

10. Στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του, στο οποίο φέτος θα προβληθεί το Milky Way, έχουν ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους σειρές των μεγαλύτερων networks όπως Netflix, HBO Max, Disney+, BBC και Channel 4. Tο Milky Way θα διαγωνιστεί απέναντι σε παραγωγές τεράστιων προϋπολογισμών από κολοσσούς της δημιουργίας σειρών, όπως το «The Power» της Amazon με πρωταγωνίστρια την Toni Collete, το «The Fortress» της Viaplay Original από την σκηνοθέτρια του «Greys Anatomy» Cecilia Mosli, την συμπαραγωγή των Apple TV+ Hulu Japan και France TV με τίτλο «Les Gouttes De Dieu», και το «Mentiras Pasajeras» της Paramount+ σε παραγωγή των αδελφών Αλμοδόβαρ.