*Watch where you stray, my friend

To σωστό βέβαια θα ήταν να αναρωτηθούμε τι ακριβώς περιμέναμε από τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί αν όντως πιστεύαμε ότι θα λειτουργήσει ως δημοσιογράφος και όχι ως πρώην αρχηγός κόμματος, τότε το πρόβλημα είναι δικός μας. Ορίστε, τουλάχιστον εμείς αναλάβαμε και μία ευθύνη.

Από εκεί και πέρα και για να τα βάλουμε σε μία σειρά, να πούμε ότι πήραμε κάποιες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το «να βάλει κι αυτή πλάτη» στην ερώτηση της Ευδοκίας Τσαγκλή (επιβάτριας του τρένου) που μετέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, να μας συγκινεί. Πιο συγκεκριμένα, η Ευδοκία ρώτησε: «Αν ήμουν κόρη σας κ. πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;», για να πάρει πίσω ένα υπέροχο και βαθιά ανθρώπινο «Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα».

Ευδοκία, έχεις τη δύναμη αλλάξεις αυτή τη χώρα, μην το ξεχνάς αυτό. Αρκεί να μην μπαίνεις στα τρένα.

 
Εκτός από τις απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός, όμως, αρκετοί ήταν αυτοί που στάθηκαν στον πρωταγωνιστή των Πρωταγωνιστών, Σταύρο Θεοδωράκη και το πώς αυτός χειρίστηκε την συνέντευξη. Αν θέλετε τη γνώμη μας και αν δεν τη θέλετε εμείς θα την μοιραστούμε, δημοκρατικά πάντα, ο τρόπος που ο παρουσιαστής/δημοσιογράφος/Calexico fan/πρώην αρχηγός κόμματος, χειρίστηκε αυτό το βαθιά ανθρώπινο τσιτ τσατ, ήταν εκπληκτικός. Τώρα θα μας πείτε γιατί επιμένουμε με το «βαθιά ανθρώπινο». Το ακούμε συχνά και μας κόλλησε.
 
 
Αν κάτι μας αρέσει στον Σταύρο Θεοδωράκη, εκτός από στιλ του, τη βέσπα και τις σχολικές του τσάντες, είναι ότι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα ενός επεισοδίου και προσπαθεί πάντα να μας προσφέρει κάτι καλύτερο στο αμέσως επόμενο. Χθες, Τρίτη (21/3) γιορτάσαμε όλοι μας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και επειδή ο Σταύρος ξέρει, φρόντισε ανάμεσα στις δύσκολες ερωτήσεις που απηύθυνε στον πρωθυπουργό, να κάνεις μερικές ποιητικές παρεμβάσεις ώστε να τους κρατήσει όλους ικανοποιημένους. Και εσάς που ζητούσατε απαντήσεις για τα Τέμπη και εμάς τους πολιτικά αδιάφορους και ισαποστάκηδες που τη βρίσκουμε με ασήκωτη κουλτούρα και γεμάτα τασάκια.
 
 
Ακολουθούν οι ποιητικές παρεμβάσεις και όχι οι follow up ερωτήσεις (δεν έγινε κάτι συνταρακτικό) του Σταύρου Θεοδωράκη οι οποίες στρίμωξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον έκαναν να ιδρώσει. Όχι, δεν ζητήσαμε από το Chat GPT να τις γράψει (αν και θα μπορούσε), έγιναν όντως. Ό,τι διαβάσετε, βγήκε από το στόμα του παρουσιαστή, δεν είναι θεατρικός μονόλογος.

Φοβάμαι ότι δεν ήταν η «κακιά στιγμή». Ήταν η στιγμή που η χώρα «συγκρούστηκε» με τις αμαρτίες της.

(Για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη χρησιμοποίησε φυσικά το «συγκρούστηκε». Ψαγμένος παραλληλισμός)

Θα συζητήσουμε…

(Για το αν συζητήσουν στην πορεία της συνέντευξης για τα τρένα στην Ελλάδα και το αν αυτά είναι παραμελημένα)

Μήπως ήτανε μια πολιτική επιλογή, αλλά…

(Για το αν ήταν πολιτική επιλογή να παραμεληθεί το μέσο)

Πρωτοποριακή ενέργεια.

(Για τη δημιουργία του ΑΣΕΠ το 1994)

Το ‘κανε;

(Για το αν οι ενέργειες τις Hellenic Train ήταν αρκετές για σύγχρονα και ασφαλή τρένα μετά την εξαγορά της).

Επαναδιαπραγμάτευση;

(Για το αν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την Ιταλία ώστε επενδύσουν στο σιδηρόδρομο αυτά που του αξίζουν).

Αλεξανδρούπολη.

(Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά διέκοψε πάλι τον πρωθυπουργό για να συμπληρώσει τη φράση «είτε μιλάμε για την Αθήνα είτε…).

Χαρτιά από ‘δω, χαρτιά από εκεί.

(Συμπλήρωσε απλά τη φράση του πρωθυπουργού «ποσοστά από’δω, ποσοστά από’κει).

Ναι.

(Για τα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου απέναντι στην κυβέρνηση).

Ναι no.2

(Απλά κούνησε το κεφάλι στο «Αν κάτι έχω αποφασίσει μέσα μου είναι ότι θα είμαι πολύ πιο τολμηρός στο να συγκρουστώ με αυτά τα οποία ο ίδιος βλέπω ότι δεν μου αρέσουν» του πρωθυπουργού).

Το φαντάζομαι.

(Η απάντηση στο «Προσπάθησα πραγματικά να κάνω την καλύτερη δυνατή κυβέρνηση. Δυσαρεστώντας πολύ συχνά την παράταξή μου και στελέχη τα οποία περίμεναν να γίνουν υπουργοί» του πρωθυπουργού).

Διαβάστε περισσότερα στο Provocateur (όχι αυτό δεν είναι παρέμβαση του Σταύρου):

5 πράγματα που κρατάμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στους Πρωταγωνιστές
Βάλαμε άκυρες ειδήσεις του Survivor πάνω στις φωτογραφίες του Υπουργικού Συμβουλίου
Από τύχη δεν είχαμε περισσότερους νεκρούς στα Τέμπη σύμφωνα με νέα αποκάλυψη