Σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μέσα σε ένα παραβάν, κρατώντας μαζί με τα ψηφοδέλτια και την τύχη της χώρας στα χέρια μας. Έτσι, ξυπνάμε και κοιμόμαστε ιδρωμένοι μέσα στον προεκλογικό πυρετό μας. Έτσι δεν χαρακτηρίζουν όλα τα ΜΜΕ της χώρας αυτή την περίοδο; 

Και, να ξέρετε, όσο πλησιάζουμε στην μαγική ημερομηνία της 21ης Μαΐου, ο βομβαρδισμός από προεκλογικά σποτ, ευτράπελα, δηλώσεις, άπαχα γιαούρτια και παρεξηγήσεις, θα γίνει πιο έντονος. Ήδη, οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν το κομμάτι τους. Εντάξει, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για την προεκλογική τους εκστρατεία, που γράφουν ομιλίες και εξυπνάδες, αλλά κάποιες φορές οι αρχηγοί αυτοσχεδιάζουν. 

Για παράδειγμα, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας πριν τη συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και της Νεολαίας του κόμματος για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, υπήρξε ένα απρόοπτο. Την ώρα που μιλούσε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγορώντας την πως κατάργησε «θεσμικά το οκτάωρο, μία εμβληματική κατάκτηση που έχουν χυθεί ποταμοί αίματος σε όλο τον κόσμο», υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με το μικρόφωνο.

Ε, δεν ήθελε και πολύ ο Αλέξης Τσίπρας, επιστράτευσε το χιούμορ του. «Τι έγινε ρε παιδιά; Είπα τη λέξη Μητσοτάκης και έκλεισαν όλα», είπε αστειευόμενος με τους παρευρισκόμενους να σκάνε στα γέλια. «Είπα τη λέξη την κακιά και έκλεισαν όλα, είπα κυβέρνηση Μητσοτάκη και έκλεισαν όλα». Δεν έμεινε εκεί όμως αφού έδωσε υπόσχεση ότι από εδώ και πέρα θα λέει «η κυβέρνηση του ακατονόμαστου». Πόνεσε η κοιλιά μας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε με τις λέξεις και τους μήνες. Πόσα να αντέξουμε ακόμα; O πρωθυπουργός βρέθηκε την Κηφισιά την Πρωτομαγιά ο οποίος έστειλε τα δικά του μηνύματα για τα εργασιακά δικαιώματα ενόψει και των εκλογών της 21ης Μαΐου. «Τελικά, φίλες και φίλοι, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι με την Πρωτομαγιά και ο Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά. Διότι από ψέματα άλλο τίποτα. Έχει μείνει ένα μήνα πίσω».

Γενικά έχουμε μείνει πίσω και αυτό είναι που μας ανησυχεί.