Για να γιορτάσουμε την queer κοινότητα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να παρέχουμε έναν μικρό οδηγό με τις καλύτερες ταινίες LGBTQ+ στο Netflix . Είτε ανήκετε στην κοινότητα LGBTQ+ είτε αναζητάτε μια υπέροχη ταινία, μην ψάχνετε άλλο. 

Άνε+: Η Ταινία

Νιώθοντας πίεση να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά της και να πάει στο Μόντρεαλ για τη σχέση της, μια κουίρ 20χρονη κοπέλα στο Άμστερνταμ ψάχνει τι θέλει στη ζωή.Η ταινία με τίτλο ” Anne+” είναι μια αισθηματική ταινία ολλανδικής παραγωγής που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ολλανδικά σινεμά τον Οκτώβριο του 2021. Αποτελεί την συνέχεια της ομώνυμης δημοφιλούς σειράς ενώ από τον Φεβρουάριο του 2022 είναι διαθέσιμη και στο Netflix.Μια εικοσάχρονη λεσβία απόφοιτος πανεπιστημίου στο Άμστερνταμ ετοιμάζεται να φύγει για το Μόντρεαλ, εν τω μεταξύ περιηγείται στην κοινωνική της ζωή και τη συγγραφική της καριέρα.

Άγρια Βλαστάρια

Μαθητές σε οικοτροφείο της Γαλλίας τη δεκαετία του 1960 ερευνούν τις συνέπειες της σεξουαλικής τους αφύπνισης με φόντο τον πόλεμο της Γαλλίας στην Αλγερία. Σε ένα οικοτροφείο στη νότια Γαλλία, ο συνεσταλμένος μαθητής Φρανσουά (Γκαέλ Μορέλ) ανακαλύπτει την λανθάνουσα ομοφυλοφιλία του όταν συνάπτει ερωτική σχέση με τον αγρότη Σερζ (Ζακ Νολό). Σύντομα σχηματίζεται ένα περίεργο ερωτικό τρίγωνο μεταξύ του Φρανσουά, του καλύτερου φίλου του Μαετί (Élodie Bouchez) και του Σερζ, ενώ ο πόλεμος της Γαλλίας στην Αλγερία μαίνεται στο βάθος, παραλληλίζοντας την αναταραχή της αυτοανακάλυψης που έρχεται στο σταυροδρόμι μεταξύ νεότητας και ενηλικίωσης.

Χίλιοι Καλοί Χωράνε

Πέντε ιστορίες παρεμβάλλονται η μία στην άλλη και δημιουργούν μια κωμωδία για μια νύχτα όλο σεξ και προοπτικές όπου όλα ανατρέπονται αλλά όλοι παίρνουν ό,τι χρειάζονται.Πέντε ιστορίες παρεμβάλλονται η μία στην άλλη και δημιουργούν μια κωμωδία για μια νύχτα όλο σεξ και προοπτικές όπου όλα ανατρέπονται αλλά όλοι παίρνουν ό,τι χρειάζονται.

Κουβέντες για ένα Ψηλό Κορίτσι

Καθώς η σχέση τους εξελίσσεται, δύο διαφορετικές γυναίκες μοιράζονται ιστορίες για έναν κοινό εραστή που είχαν, διαμορφώνοντας την ίδια οπτική για τη ζωή και τον έρωτα. Δύο κορίτσια αρχίζουν να συζητούν για ένα άλλο κορίτσι, πρώην ερωμένη και των δύο. Καθώς πλησιάζουν, το χάσμα μεταξύ τους μεγαλώνει, καθώς ένας από αυτούς αναζητά απαντήσεις και αγάπη ενώ είναι κλειστός με ασφάλεια. Πολλές ασφυκτικές προκαταλήψεις, στη σημερινή Ρουμανία. Δύο νέες γυναίκες, με μικρή διαφορά ηλικίας μεταξύ τους, γνωρίζονται μέσα από το facebook και συζητούν για μια προηγούμενη κοινή τους ερωμένη που τις είχε εγκαταλείψει. Δύο διαφορετικές απόψεις για τον ίδιο άνθρωπο, δύο διαφορετικές εμπειρίες με τον ίδιο άνθρωπο. 

Nowy Świat

Σε τρεις διαφορετικές ιστορίες, μετανάστες βιώνουν θυελλώδεις συγκρούσεις καθώς προσπαθούν να γλιτώσουν από επικρίσεις και κινδύνους στη σύγχρονη Πολωνία.  Βλέπουμε τη μοίρα τριών νεαρών ηρώων από τη Λευκορωσία, την Ουκρανία και το Αφγανιστάν, για τους οποίους η Πολωνία έχει γίνει ο «νέος κόσμος» του τίτλου.Η Wera, μια Ουκρανή, δραπετεύει στην Πολωνία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου κρυφά από την οικογένειά της. Μια απρόσμενη επίσκεψη του πατέρα και του μικρού της γιου την αναγκάζει να αντιμετωπίσει ξανά το ζήτημα της ταυτότητάς της.

Fanfic

Δύο μαθητές λυκείου αναπτύσσουν μια δυνατή σχέση μέσα από τις δυσκολίες, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τον πιο αληθινό εαυτό τους.  Δημιουργούν μια έντονη σχέση καθώς πλοηγούνται στις προκλήσεις της ανακάλυψης και της έκφρασης του πιο αληθινού τους εαυτού. Το Fanfic, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Natalia Osinska, είναι μια πολωνική μοντέρνα ταινία ενηλικίωσης. Το μυθιστόρημα ήταν το πρώτο στην Πολωνία που περιλάμβανε ρητά θέματα της πολλά θέματα LGBTQIA+.

Εγώ που Μόνο Εσένα Αγαπώ

Όταν μια νεαρή γυναίκα αρραβωνιάζεται τον άντρα των ονείρων της, η μητέρα της ξαναβρίσκει ένα εραστή από το παρελθόν της – τον πατέρα του γαμπρού.Το ’50  στην Ιταλία, ένα παθιασμένο ελεύθερο πνεύμα ονειρεύεται αγάπη, δικαιοσύνη και καλύτερη ζωή, αλλά μία απαγορευμένη σχέση απειλέι τα πάντα.

Με Λένε Ζονάς

Το πολυτάραχο παρελθόν στοιχειώνει τον Ζονάς, ο οποίος θυμάται τον εφηβικό του έρωτα με τον παρορμητικό, απρόβλεπτο αλλά ακαταμάχητο Νατάν.Ο Κριστόφ Σαριέ απέσπασε βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεούλ του 2019. Είναι 1997. Ο δεκαπεντάχρονος Jonas δεν έχει πραγματικά φίλους στο σχολείο. Όταν ξεκινά η σχολική χρονιά, υπάρχει ένας νέος μαθητής στην τάξη του: ο Νέιθαν, ο οποίος παίρνει αμέσως τον Τζόνας υπό την προστασία του και γίνονται φίλοι. 

Δεν Έχεις Ιδέα

Η έξυπνη αλλά άφραγκη έφηβη Έλι Τσου δέχεται να γράψει ένα ερωτικό γράμμα για έναν αθλητή, χωρίς να περιμένει ότι θα γίνει φίλη του – ή ότι θα ερωτευτεί την καψούρα του.Η ταινία της Άλις Γου βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2020 της Τραϊμπέκα.  Στην πρωτότυπη ταινία του Netflix “Δεν Έχεις Ιδέα”, το σενάριο της Alice Wu, δημιουργήθηκε μέσα από την προσωπική της εμπειρία στο σχολείο και την απώλεια μιας φιλίας.

Γεύσεις και Χρώματα

Μόλις βρίσκει το θάρρος να πει στους συντηρητικούς Εβραίους γονείς της ότι είναι λεσβία, η Σιμόν αρχίζει να ερωτεύεται έναν Σενεγαλέζο σεφ. Η Σιμόν έχει σχέση με την Κλερ εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν το έχει πει ποτέ στην οικογένειά της. Ανάμεσα στην τρελή μητέρα της, τον παραδοσιακό πατέρα της και τα δύο αδέρφια της που προσπαθούν πάντα να τη συστήσουν στους άντρες, είναι δύσκολο για τη Simone να ζει ανοιχτά. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα όταν ερωτεύεται τον Σενεγαλέζο σεφ Wali, εν μέρει χάρη στις μαγειρικές του ικανότητες. Διχασμένη ανάμεσα στην Κλερ, τον Γουάλι και την οικογένειά της, η Σιμόν θα πρέπει να κάνει δύσκολες επιλογές.