Μπορεί να έχεις αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες όλοι μιλούν για την Έμα Στόουν, μετά τα SAG Awards. Μπορεί και όχι, γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ. Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει σαρώσει σε βραβεία για τον ρόλο της ως Μπέλα Μπάξτερ στην ταινία «Poor Things», ήταν υποψήφια ξανά για το βραβείο καλύτερης ερμηνείας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Υποψήφια ήταν όμως και η Λίλι Γκάντστοoυν, για τον ρόλο της στην ταινία «Killers of the Flower Moon», η οποία ήταν τελικά και η νικήτρια. 

Η Λίλι Γκάντστοoυν, τον περασμένο μήνα, έγραψε ιστορία στις Χρυσές Σφαίρες, αφού έγινε η πρώτη ιθαγενής που κέρδισε βραβείο και όπως φάνηκε το σερί συνεχίστηκε και στα SAG Awards. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει μεγάλη μάχη στα Όσκαρ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε μία εβδομάδα και τα περιμένουμε με ανυπομονησία.

Τέλος πάντων το ζήτημα είναι πως όλοι οι ηθοποιοί θέλουν να κερδίζουν ένα τέτοιο βραβείο και πιστεύουμε πως κατά βάθος όταν χάνουν, απλά το κρύβουν πολύ καλά. Η Έμα Στόουν από την άλλη, είχε την πιο ωραία αντίδραση, αυτή που σπάνια βλέπουμε πλέον στους ανθρώπους. Θέλει μεγάλη καρδιά για να χαρείς με την ευτυχία και την επιτυχία του άλλου.

Όταν λοιπόν ακούστηκε το όνομα της Λίλι Γκάντστοoυν, η Έμα Στόουν με φανερό ενθουσιασμό την χειροκρότησε σαν μικρό παιδί. Και αυτή, παιδιά, ήταν η πιο ωραία αυθόρμητη αντίδραση ever.

Σημειώνεται πως οι υπόλοιπες υποψήφιες ήταν η Ανέτ Μπένινγκ για το «Nyad» στο Netflix, η Κάρεϊ Μάλιγκαν για το «Maestro» και η Μάργκοτ Ρόμπι για την «Barbie». Στο μεταξύ, η Ρόμπι δεν έχει πάρει ούτε ένα γραφείο από αυτά που ίσως θα περίμενε, παρά την εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε η ταινία. Μάλιστα, μεγάλος ντόρος έγινε και για το γεγονός πως η ηθοποιός δεν είναι υποψήφια σε καμία μεγάλη κατηγορία στα Όσκαρ. Αλλά δεν πειράζει Ρόμπι, είσαι κι εσύ στις καρδιές μας.