Το απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στο ΚΑΤ. Η φωτογραφία με το smart στο νοσoκομείο κάνει πλέον τον γύρο του διαδικτύου και όχι άδικα. Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ο κύριος με το εν λόγω αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στον χώρο, που βρίσκονται τα επείγοντα, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος τραυματιοφορέας, προκειμένου να τον βοηθήσει και αποφάσισε να «μπουκάρει» με το αυτοκίνητό του, τύπου SMART στον εσωτερικό χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Γιατροί, νοσηλευτές και συνοδοί ασθενών δεν πίστευαν στα μάτια τους. Η φωτογραφία με το όχημα μέσα στα επείγοντα του νοσοκομείου έχει κάνει τον γύρο των social media. 

Εξαντλείται η υπομονή του κόσμου με την απουσία νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, με τις τελευταίες σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν στο ΚΑΤ να το επιβεβαιώνουν. Μια ωραία αφορμή να μιλήσουμε για τις μετεκλογικές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις σε ΕΣΥ – ΕΚΑΒ. Τη συγκρότηση κυβέρνησης δήλωσε ότι θα περιμένει η ΠΟΕΔΗΝ για να διεκδικήσει την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου των Υγειονομικών.Χάνουν τη ζωή τους πολλοί ασθενείς έκτακτα περιστατικά λόγω καθυστέρησης στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών και έγκαιρης διακομιδής στην πλησιέστερη υγειονομική μονάδα.

Για να επιλυθούν τα προβλήματα χρειάζεται πρόσληψη μόνιμων διασωστών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μισθολογικά και υπηρεσιακά κίνητρα για την προσέλκυση διασωστών και των άλλων επαγγελματιών υγείας, αύξηση μισθών, ειλικρίνεια από την Πολιτεία. Η μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ σε συνδυασμό με τις ελλείψεις στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό φέρνουν κύμα παραιτήσεων γιατρών, ταλαιπωρούν τους ασθενείς με αναμονές στα Επείγοντα που ξεπερνούν τις 8 ώρες, αλλά και φέρνουν ράντζα στις κλινικές των μεγάλων νοσοκομείων.   Οι ελλείψεις στο ΕΣΥ είναι καθημερινότητα για πολλά νησιά μας. Στην Κάλυμνο, με 18.000 μόνιμους κατοίκους, υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο.