Δεν είναι η πρώτη φορά και όπως φαίνεται, δεν θα είναι και η τελευταία. Πριν από λίγες ημέρες περίπου 300 άτομα, πήγαν στην παραλία Σάντα Μαρία, στην Πάρο, και άπλωσαν τις πετσέτες τους μπροστά στις πολυθρόνες και τις ξαπλώστρες που είχε τοποθετήσει beach bar, χωρίς όμως να έχει άδεια όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Χθες, Κυριακή (30/07), πραγματοποιήθηκε ακτιβιστική δράση στην παραλία Μαρτσέλο της Παροικίας από τη συλλογικότητα Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες. Σύμφωνα με τη συλλογικότητα, η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες, αποτελείται από πολίτες του νησιού που τους ενώνει η έγνοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και τον εκτοπισμό του κόσμου από τις παραλίες του τόπου του.

Όπως υποστηρίζουν, ανησυχούν για την παγίωση της ανομίας και ασυδοσίας στις παραλίες της Πάρου από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και καταλαμβάνουν αυθαίρετα με ξαπλώστρες και ομπρέλες τον κοινόχρηστο χώρο πολύ πέραν των ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει.

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες, υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπούν.