Θες να δουλεύεις 16 ώρες την ημέρα μέχρι να πέσεις κάτω από την κούραση μόνο και μόνο γιατί είναι δικαίωμά σου και δεν χρωστάς εξηγήσεις σε κανέναν; Τώρα μπορείς. Άλλωστε, έχουμε καπιταλισμό και στον καπιταλισμό η σκληρή εργασία ανταμείβεται. Ή και όχι.

Τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες θεσπίζει το υπουργείο Εργασίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης για να κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στον ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Βασικός κορμός του νομοσχεδίου, όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, είναι η ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας που θα αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες. Μπορεί να δουλεύει δύο οκτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του».

Το καλύτερο; Οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να προσλαμβάνουν δοκιμαστικά εργαζομένους για 6 μήνες και στη συνέχεια να τους απολύουν χωρίς αποζημίωση.

Τo πρόστιμο για την υποδηλωμένη εργασία

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, επίσης, ότι υπάρχουν και πολλές άλλες ρυθμίσεις στον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, π.χ. οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τη χρήση της ψηφιακής κάρτας  και θα απαλλαγούν σχεδόν από όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία που τους επιβάλλει η «Εργάνη».

Στόχος να εφαρμοστεί η ψηφιακή κάρτα σιγά-σιγά σε όλη την οικονομία, όλες τις επιχειρήσεις, με εξαντλητικό διάλογο με τους φορείς και με βάση τις ιδιομορφίες του κάθε κλάδου.

«Η ψηφιακή κάρτα είναι προς όφελος των εργαζομένων και των -καλών- εργοδοτών, όμως θεσπίζουμε και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχουν ψηφιακή κάρτα εργασίας στην περίπτωση της υποδηλωμένης εργασίας», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Τόνισε ακόμα ότι και με χρέος 20.000 ευρώ θα μπορεί κάποιος να παίρνει σύνταξη, με κάποια κριτήρια. «Το νομοσχέδιο έχει παρά πολύ καλές ρυθμίσεις, θα προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη και θα έχει πολύ ωραίες συνεδριάσεις στη Βουλή», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: intonews.gr