Αρχίζουν να… καίνε οι τιμές ακόμη στο σουβλάκι, το παραδοσιακό φτηνό έδεσμα για Έλληνες και τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας.Μπορεί πριν από καιρό με 4 ευρώ να αγόραζε κάποιος δύο τυλιχτά, αυτό όμως αποτελεί παρελθόν.

Σήμερα, η τιμή για ένα τυλιχτό στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινάει από τα 3 ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας φτάνει να κοστίζει ακόμη και 5,50 ευρώ.

Αυξημένη η κίνηση και φέτος το καλοκαίρι

Μπορεί η τιμή στο σουβλάκι ολοένα να αυξάνεται, όπως λένε οι καταστηματάρχες στην κάμερα του Mega, όμως η κίνηση και φέτος το καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς για τους τουρίστες από μια επίσκεψη στην Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει με τίποτα το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα.

Τσουχτερές οι τιμές για ένα σουβλάκι στα νησιά

Οι τιμές στα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα τσουχτερές. Στη Μύκονο κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για ένα τυλιχτό μέχρι και 9,40 ευρώ, στη Σαντορίνη 6,50 ευρώ και στη Πάρο 4,10 ευρώ. Στην Ύδρα η τιμή του τυλιχτού φτάνει και τα 4 ευρώ, ενώ στα Χανιά τα 3,90 ευρώ και στη Κέρκυρα τα 3,50 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η αύξηση στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα ανεβάζει και την τελική τιμή του προϊόντος, ωστόσο όπως λένε, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και να μην μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη.

Πηγή: intronews.gr