Ένοχος για τέλεση κακουργήματος κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος με το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης να του επιβάλει ποινή πενταετούς κάθειρξης.

Λίγη ώρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως να κριθεί ένοχος για κακούργημα, το δικαστήριο ανακοίνωση την απόφασή του για τον πρώην παρουσιαστή του Ράδιο Αρβύλα, που είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του, μέσω διαδικτύου.

Το αίτημα για να γίνει το δικαστήριο χωρίς δημόσιο ακροατήριο υπεβλήθη από την πλευρά της καταγγέλλουσας και έγινε δεκτό.

«Δεν σκόπευα να κάνω κακό στην υπόληψη της κοπέλας» είχε υποστηρίξει την προηγούμενη φορά ενώπιον του δικαστηρίου ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με τοπικό μέσο της Θεσσαλονίκης. Επίσης σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισής του, ο Στάθης Παναγιώτοπουλος αποδέχτηκε την πράξη του, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με σκοπό να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ υποστήριξε ότι επρόκειτο για «πάθος», προϊόν διαπιστωμένης ψυχικής νόσου.

Για την παραπάνω υπόθεση ο ίδιος είχε καταδικαστεί πέρσι τον Φεβρουάριο σε φυλάκιση 5 ετών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Κατά της απόφασης όμως ασκήθηκε έφεση, μεταξύ άλλων από τον εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.