Για καλό και για κακό κοιτάξαμε τι ημερομηνία έχουμε σήμερα και εξακολουθεί να λέει 2023. Παρ’όλα αυτά, στο Αγρίνιο ίσως και να σταμάτησε λίγο ο χρόνος. Και αυτό το λέμε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να προσκυνήσουν ένα κάστανο, αλλά όχι ένα random κάστανο. Αυτό που προσκύνησαν ανήκε στον Άγιο Παΐσιο, το οποίο είχε βράσει το 1990, και το οποίο παραμένει αναλλοίωτο. Εντάξει, πάντως, στο προσκύνημα ήταν και η εικόνα και τα λείψανά του μαζί.

Σύμφωνα με την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας «τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.

Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν».