Τι μπορεί να πάει λάθος με μια ρομαντική κομεντί του Netflix; Πολλά. Η Τζένα Τζόουνς τα είχε όλα: μια υπέροχη καριέρα σε ένα περιοδικό μόδας, έναν παθιασμένο έρωτα με έναν όμορφο άντρα ονόματι Μπράιαν και μια γκαρνταρόμπα που θα ζήλευε κάθε fashion influencer. Και τα έχασε πανηγυρικά. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε τι συνέβη επειδή η άνοδος και η πτώση της συνοψίζονται γρήγορα σε ένα κολάζ πρωτοσέλιδων κατά τη διάρκεια των τίτλων έναρξης της ταινίας του Netflix.

Η fashion editor επιστρέφει στη δουλειά αλλά αντιμετωπίζει αναποδιές: ο γοητευτικός άγνωστος που φίλησε σε ένα πάρτι είναι ο νέος της συνεργάτης και γιος του αφεντικού. Δεν είπαμε ότι περιμένουμε από τις ρομαντικές κομεντί του Netflix να κάνουν τους πειραματισμούς του Νόλαν, αλλά δεν θέλουμε τόσο κλισέ σενάρια που μοιάζουν με ξαναζεσταμένη πίτσα τριών ημερών. Στο φούρνο μικροκυμάτων.

Η Τζένα, ένα it girl του Μανχάταν αναρρώνει από το τέλος μιας δεκαετούς σχέσης που έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες της Νέας Υόρκης. Μετά από ένα χρόνο κρυμμένη στο σπίτι των γονιών της, η Τζένα επιστρέφει στη Νέα Υόρκη για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μια 40αρα που την παράτησε ο σύντροφός της επί μια δεκαετία παθαίνει κατάθλιψη, κλείνεται στο δωμάτιο του πατρικού της και ένα χρόνο μετά ερωτεύεται έναν πολύ νεότερο άντρα. Έχουμε δει ταινία της Hallmark μεσημέρι στο Star με περισσότερη χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Netflix, δεν το λέμε για καλό.

Το είδαμε ως ταινία-δικαιολογία για όλους τους ηθοποιούς να φορούν υπέροχα ρούχα. Ναι, το πιστεύουμε ότι το Netflix κάνει ταινίες για να αρέσει στον αλγόριθμο του TikTok. Το σεξ γίνεται κυρίως εκτός οθόνης. Δεν έχουν καταλάβει ότι ζούμε στο 2023. Η δυναμική της μεγαλύτερης γυναίκας/νεότερου άνδρα είναι σίγουρα μια πολύ φθαρμένη ιδέα. Δεν βοηθάει στην αφήγηση ότι ο Έρικ δεν μαζεύει ποτέ το θάρρος να σταθεί απέναντι στη μητέρα του και να υπερασπιστεί τη σχέση του.

Το σενάριο αυτής της ταινίας διάρκειας 99 λεπτών στο Netflix είναι ευγενική προσφορά της τηλεοπτικής συγγραφέως Λι Ντάβενπορτ και διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Τία Γουίλιαμς – δύο ακόμη cameo στην ταινία. Πρέπει να της πούμε ότι υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα κι αυτό κάνει την πλοκή χαοτική. Σώζεται από δύο τους πρωταγωνιστές, Γκαμπριέλ Γιούνιον και ο Κιθ Πάουερς.

Αλλά, όλα μοιάζουν επιφανειακά, οι ιστορίες τους δεν είναι ποτέ πιστευτές και το λες άνετα χάσιμο χρόνου και ταλέντου. Σίγουρα δεν είναι περίεργο όταν συναντά τον μυστήριο άντρα που φάσωσε σε ένα πάρτι στη δουλειά την επόμενη μέρα και έχουν μια τη διαφορά ηλικίας δύο δεκαετιών. Έχει συμβεί σε όλους #νοτ. Τα πράγματα γίνονται περίπλοκα όταν μαθαίνει ότι ο Έρικ είναι ο γιος της πρώην αντίπαλού της Ντάρσυ, της γυναίκας που παρακάλεσε η Τζένα για δουλειά και μια δεύτερη ευκαιρία στη βιομηχανία της μόδας. Είναι κάτι παραπάνω από εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Τζένα θα ήθελε να κρατήσει μυστική τη σχέση τους, δεδομένου ότι ο Έρικ είναι νεότερος της και ότι είναι γιος του αφεντικού της. Μια καλή στιγμή για να πούμε ότι ο χαρακτήρας του Έρικ δεν έχει κανένα βάθος.

Τι καλό έχει αυτή η ταινία; Μπορείς να ακούσεις το “You Can’t Lose a Broken Heart” του Louis Armstrong. Θα μπορούσε να είναι μια καλή ταινία. Αλλά, το Netflix δεν φημίζεται για τις καλές ταινίες του.