Αν χρειαστεί να κάνουμε appreciation society για τον Μάικλ Σέρα, μαζεύουμε υπογραφές ήδη. Ο πιο ξεκαρδιστικός χαρακτήρας στην βαρετή διαφήμιση της Mattel που κάνει διθυραμβικό περίπατο στα ταμεία των κινηματογράφων (ναι, η ταινία Barbie είναι αυτή), είναι ο Άλαν. Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλά άρθρα για την Μάργκοτ Ρόμπι, άλλα τόσα για το Kenergy του Ράιαν Γκόσλινγκ, αλλά ελάχιστα για τον πραγματικό αστείο Άλαν.

Δεν έχει τα γυμνασμένα μπράτσα και την πατριαρχική στερεοτυπική ματσίλα των Κεν. Δεν ταιριάζει στην αισθητική της Barbieland. Ο ανδρισμός του δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζει αυτόν των Κεν. Φορά βαρετά ρουχαλάκια, το γνωστό πουκάμισο με ουράνιο τόξο κι έχει τα πιο αποτυχημένα βαμμένα κόκκινα μαλλιά που έχουμε δει. Συνομιλεί περισσότερο με την Weird Barbie και με τον αγαπημένο του κολλητό, τον Stereotypical Ken.

Είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια δυστοπική πραγματικότητα. (Ναι, υπάρχει και η Midge, μια έγκυος γυναίκα. Αν και, όπως σημειώνει η Έλεν Μίρεν σε μια από τις πιο αστείες γραμμές της Barbie , η Mattel την θεώρησε “πολύ παράξενη” για να είναι πραγματικά μια πλοκή σε αυτήν την ιστορία). Μάλλον,  Άλαν είναι ο κούιρ κάτοικος της Barbieland.

O Άλαν νιώθει αναμφίβολα άβολα με τη μετατόπιση της εξουσίας στο Kendom. Το να επιστρέψει σε εκείνο το μέρος είναι ο χειρότερος εφιάλτης του. Είναι ένα συναίσθημα με το οποίο μπορεί εύκολα να ταυτιστεί οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος της επαρχίας. Φυσικά, ο Άλαν επιστρέφει στη Χώρα της Μπάρμπι – αλλά μόνο ως σύμμαχος των Μπάρμπι. Επειδή ο Allan ξεκινά ως μοναδικός στο είδος του, ξέρει ήδη ακριβώς ποιος είναι. Ο Άλαν είναι το vibe που λείπει από τη ζωή μας.  Το #novibe.

Όπως οι περισσότερες προσθήκες Barbie , ο Allan βασίζεται σε ένα πραγματικό παιχνίδι της Mattel. Mια κούκλα που δημιουργήθηκε το 1964 και αναβίωσε ως Alan, με ένα «l», το 1991 δεν γνώρισε μεγάλες δόξες.  Παρουσιάστηκε ως «ο φίλος του Κ εν» το 1964, το κύριο χαρακτηριστικό της κούκλας ήταν ότι μπορούσε να φορέσει όλα τα ρούχα του Κεν. Εμφανίστηκε ξανά (μετονόμασε Alan) για να παντρευτεί τη Midge το 1991, αν και οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν μια κίνηση για να αγιοποιηθεί τελικά ο Allan ως ετεροφυλόφιλος. Η δουλειά του Άλαν ήταν να είναι ο σύζυγός της Μιντζ – της καλύτερης φίλης της Barbie – και πατέρας των τριών παιδιών τους. Ο Allan είναι πολύ απλά ένας δευτερεύων χαρακτήρας στη Barbie . Αλλά στα χέρια του Σέρα κλέβει την παράσταση. Είναι μια αποθέωση του queerness.