Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι έδωσε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, να βγουν και να πουν τη δική τους εμπειρία από τη συναναστροφή μαζί του. Μία εξ αυτών είναι και η Λίζα Κας, ηθοποιός που είχε ένα γκεστ στα Φιλαράκια. Για την ακρίβεια, είχε δύο γκεστ, απλώς το ένα δεν προβλήθηκε ποτέ, παρόλο που τα γυρίσματα έγιναν κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Λίζα Κας πήρε ρόλο στη σειρά για να εμφανιστεί ως υπάλληλος στο ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας όπου πάνε για ταξίδι επετείου ενός χρόνου σχέσης ο Τσάντλερ Μπινγκ, ο ρόλος του Μάθιου Πέρι, με τη Μόνικα Γκέλερ. Μαζί τους βρίσκονται και οι 4 φίλοι τους.

Το ζευγάρι ταξιδεύει μαζί με την Φίμπι, η οποία επειδή δεν είχε πάει στο Λονδίνο, θέλει να κάνει αυτό το ταξίδι καλύτερο. Και το κάνει, όπως πάντα, με ενοχλητικό τρόπο. Έτσι, καταλήγει να αναφέρει στον Τσάντλερ ότι η Μόνικα βγήκε για φαγητό με τον Ρίτσαρντ, τον πρώην σύντροφό της πριν τον Τσάντλερ, που ο τελευταίος τον ζηλεύει αφόρητα λόγω ανασφάλειας.

Οι δυο τους τσακώνονται και πάνω που πάνε να τα ξαναβρούν, ο Τσάντλερ λέει στη Μόνικα πως δεν της επιτρέπει να τον ξαναδεί. Το αρχικό σενάριο ήθελε τον Τσάντλερ να παραγγέλνει φαγητό στο δωμάτιό του και να έρχεται η Λίζα ως υπηρεσία ξενοδοχείου για να του το παραδώσει και καταλήγουν να φιλιούνται.

Η πίεση του Μάθιου Πέρι άλλαξε όλη την πορεία της σειράς

Μιλώντας στο TMZ.com εξήγησε: «Η σκηνή ήταν ότι ο Τσάντλερ και η Μόνικα μάλωναν στο Βέγκας για το μεσημεριανό γεύμα της Μόνικα με τον [πρώην φίλο] Ρίτσαρντ και στο σενάριό μας, ο Τσάντλερ ανεβαίνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και παραγγέλνει υπηρεσία δωματίου και το φέρνω, ως καμαριέρα», αναφέρει.

«Και καταλήγουμε να μιλάμε, να γελάμε και να συνδεόμαστε και ο Τσάντλερ καταλήγει να απατάει τη Μόνικα με τον χαρακτήρα μου». Ωστόσο, ο Μάθιου Πέρι δεν ένιωθε άνετα με την ιστορία και πήγε στους σεναριογράφους και ζήτησε να αλλάξει.

Η Λίζα πρόσθεσε: «Το είχαμε κάνει πρόβα… και την προηγούμενη μέρα έπρεπε να το γυρίσουμε μπροστά σε ζωντανό κοινό, μου είπαν ότι ο Μάθιου Πέρι πήγε στους σεναριογράφους και είπε ότι οι θαυμαστές δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τον Τσάντλερ αν απατούσε τη Μόνικα. Μάλλον είχε δίκιο. Αυτό θα άλλαζε ενδεχομένως την πορεία της σειράς».

Οι σκηνές απιστίας αφαιρέθηκαν από το σενάριο και το μέρος της Λίζα κόπηκε. Ωστόσο, της δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί σε μια διαφορετική σκηνή ως αεροσυνοδός με τον Ρος και τη Ρέιτσελ. Επαίνεσε επίσης τον Μάθιου Πέρι που την έκανε να νιώθει ευπρόσδεκτη και άνετη στα γυρίσματα και επέμεινε ότι οι σεναριογράφοι πήραν τη σωστή απόφαση αφαιρώντας τη σκηνή απιστίας του Τσάντλερ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν είχε γίνει τελικά αυτή η σκηνή, ίσως Τσάντλερ και Μόνικα να μην κατέληγαν μαζί και όλα θα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

* Πηγή: Intronews.gr