Το «My Heart Will Go On» της Σελίν Ντιόν, που έγινε διάσημο από την ταινία του Τιτανικού, ακούγεται πολύ μετά την τραγωδία με το υποβρύχιο του Τιτάνα. Εξαιτίας της έντονης κάλυψης της ιστορίας του υποβρυχίου που προσφέρει τουριστικές εκδρομές στην περιοχή των συντριμμιών του Τιτανικού έναντι τεράστιας αμοιβής στον Τύπο, η κατάσταση έχει φέρει ξανά την προσοχή στην ιστορία του Τιτανικού. To streaming του κομματιού εκτοξεύθηκε όταν ξεκίνησαν οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για το υποβρύχιο.

Αυτό οδήγησε σε εκατοντάδες χιλιάδες ροές για το “My Heart Will Go On”, το διάσημο τραγούδι της επιτυχημένης ταινίας του Τζέιμς Κάμερον “Τιτανικός” . Σύμφωνα με το TMZ , το τραγούδι γνώρισε τεράστια άνοδο στα charts ροής, ειδικά στο Spotify. Το βραβευμένο με Όσκαρ τραγούδι συγκέντρωσε περισσότερες από 500.000 στριμαρίσματα στο Spotify όταν ανακοινώθηκε ότι τελείωσε η προσπάθεια έρευνας και διάσωσης για το υποβρύχιο OceanGate όταν βρέθηκε ένα πεδίο συντριμμιών στον πυθμένα του ωκεανού. νασύρθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου Titan από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Να σημειωθεί ότι σε λιμάνι του Καναδά γίνεται η αποφόρτωση τμημάτων του Titan όπου φέρεται να βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα.

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στο Twitter υποστηρίζει ότι το «My Heart Will Go On» της Σελίν Ντιόν έχει 7,8 εκατομμύρια στριμαρίσματα στο Spotify και μπήκε στο Top 100 του Billboard στο #12 από τότε που χάθηκε το υποβρύχιο Titan. Ο ισχυρισμός είναι αβάσιμος.

Το κομμάτι της Σελίν Ντιόν γνώρισε άμεση επιτυχία με την κυκλοφορία του το 1997, έχοντας έκτοτε πουλήσει περισσότερα από 18 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το τραγούδι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, Χρυσή Σφαίρα, Μουσικό Βραβείο Billboard και πολλά βραβεία Grammy. Το τραγούδι είναι συνώνυμο του Τιτανικού, είναι σχεδόν αδύνατο να σκεφτεί κανείς την ταινία χωρίς να ακούσει αυτή τη γνωστή μελωδία στο κεφάλι του.

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού Τζέιμς Κάμερον, ο οποίος έχει επισκεφτεί ο ίδιος τον Τιτανικό 33 φορές, σε μια συνέντευξη στο ABC News ανέφερε ότι η κατάσταση του θύμισε την καταστροφή του Τιτανικού με την έννοια ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι προειδοποιήσεις δεν είχαν αγνοηθεί από τον CEO της OceanGate (που έχασε τη ζωή του).